Orvosok

Dr. Áts Katalin

reumatológus

Az ELTE Trefort Ágoston Gimnáziumában érettségiztem, majd felvételt nyertem a budapesti Semmelweis Egyetem Általános Orvosi Karára. A Semmelweis Egyetem Tudományos Diákköri Konferenciáján 1998-ban első helyezést értem el. Orvosi diplomámat 2001-ben vettem át. Szakdolgozatomat nagyízületi arthrosisok konzervatív kezelésének lehetőségei címmel védtem meg. Végzésemet megelőzően, mint tudományos diákkörös, azt követően pedig szakképzésem részeként az Országos Reumatológiai és Fizikoterápiás Intézetben (ORFI) gyarapíthattam tudásom, és itt sajátítottam el a reumatológiai betegellátáshoz szükséges elméleti és gyakorlati ismereteket. A magyar követelmének megfelelő reumatológia szakvizsga letétele mellett az Európai Reumaellenes Liga (EULAR) 2 éves angol nyelvű szakképzését is elvégeztem. Az ORFI-ban eltöltött 14 évet követően a Józsefvárosi Szent Kozma Egészségközpontban dolgoztam reumatológus szakorvosként. Itt több reumatológiai kórkép és mozgásszervi autoimmun betegség gyógyítását célzó klinikai vizsgálat vezetője és társvizsgálója voltam.

Az évek során folyamatos továbbképzéseken bővítem tudományos és gyakorlati tudásom, kifejezetten érdekelnek az újfajta diagnosztikus és terápiás eljárások, amit lehetséges ezekből felhasználok mindennapi munkám során. Érdeklődési területem az általános reumatológiai kórképek mellett a mozgásszervek ultrahang vizsgálata és az ultrahang vezérelte beavatkozások.

Több alkalommal vettem részt ilyen témájú külföldi képzéseken. 2017-ben hazánkban az elsők között sikerült a reumatológiai ultrahang vizsgálati licencvizsgát megszerezni. A reumatológusok mozgásszervi ultrahangos képzéséhez szükséges tanfolyamokon oktatóként vettem részt. Ezen kívül a reumatológiai kórképek kezelésének különféle gyógymódjai is érdekelnek, így például a változatos injekciós és kinesio-tape technikák, orvosi lézer kezelés, MD kollagén terápia.

Tanulmányúton több alkalommal jártam Barcelonában, ahol mozgásszervi ultrahangos tudásomat bővítettem. Tagja vagyok a Magyar Orvosi Kamarának, a Magyar Reumatológusok Egyesületének és a Magyar Osteológiai és Osteoarthrológiai Társaságnak. A Magyar Reumatológusok Egyesületének Budapesti Szekciójának Vezetőségi tagja. Mivel fontosnak tartom betegeim lelki támogatását is 2019-ben elvégeztem a Modern Alkalmazott Pszichológiai Akadémia CBT (kognitív viselkedésterápia) képzését, így terapeutaként is segíteni tudom a hozzám fordulók komplex ellátását.

Keddenként 9:00 – 13:00 között.

Foglalj időpontot hozzá

Válaszd ki a kívánt helyszínt, szolgáltatást és időpontot.

Allee Bevásárlóközpont – 2. emelet

1117 Budapest, Október 23. utca 8.

  • Hétfő – Péntek: 7:00 – 20:00 (vérvétel 18:30-ig)
  • Szombat: 7:00 – 14:00 (vérvétel 13:30-ig)
  • Vasárnap: Zárva


Spórolj magadnak időt!

Kezdj a vérvétellel!

Spórolj magadnak időt, és rövidítsd le az egészségügyi ellátásod! A véred mindent tud rólad, így nem meglepő, hogy ennek a vizsgálata az elsők között van, ha felkeresed orvosodat. Kezdd az egészségi állapotod felmérését egy általános vagy specifikus vérvétellel, így az orvosi konzultációra már friss leletekkel tudsz érkezni.

csomagok vizsgálatok